Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Terence McKenna: Kvantum-rezonancia a szinaptikus mezőben

2011.10.07

Részlet a True Hallucinations (Igaz Hallucinációk) c. könyvből:

Jung a következőket írta:

 
„Bár tudjuk, hogy a pszichikai folyamatok kapcsolatban állnak az anyagi folyamatokkal, nem áll módunkban megállapítani, hogy miből is áll ez a kapcsolat, vagy hogy egyáltalán hogyan lehetséges. Éppen azért, mert a psziché és az anyag kölcsönösen hatnak egymásra, több ízben is felvetették, hogy valahol a jelenlegi tapasztalatunk mögött a kettő azonos.”
 
Miből áll tehát ez a kapcsolat?
 
Van egy olyan megérzésem, ami tényleg csak egy megérzés, hogy egy kimondottan térbeli dimenzió – mely benne létezik a mi kontinuumunkban – a szervezettség más távoli, realizált formáinak hologramja számára megengedi, hogy láthatóvá váljon a kvantumos rezonancia bizonyos szintjein a szinaptikus mezőnkben. Ezeket a szinteket elnyomta a szelekció az állati túléléssel kapcsolatos relevánsabb információk érdekében. Az evolúció nem támogatja szelektíven egy ilyen kiterjedt érzékelés képességét, lévén, hogy nincsen szelekciós előnye, hacsak az információt nem egy olyan organizmus receptorai fogadják, mely már elég kifinomult a később felhasználandó absztrakt elképzelésekre alkalmazott szimbólumok használatában
 
Így ezek a kvantumos rezonanciák, melyek távoli eseményeket képesek megjeleníteni a közvetlen érzékelésünkben, kizárólag akkor kezdenek el genetikai támogatottságot élvezni, amikor egy faj jelentős szofisztikáltságra tesz szert ahhoz, hogy tudatosnak lehessen nevezni. A hallucinogének használatára tehát, mint egyfajta gyógyászati technikára lehetne tekinteni, mely a tudat révén gerjeszti a térkontinuum más részeinek - melyek aztán holografikusan jelennek meg a számunkra - kvantum-rezonanciáját. Ezeket a látomásokat közlik velünk az ufók és a pszilocibin: látomásokat különös bolygókról, életformákról, perspektíváról, társadalmakról, gépekről, romvárosokról és tájakról. A hierofániák a mostban tárulkoznak fel, mely magába foglal minden teret, akár egy fagyott hologram. Így az emberek által végzett kísérletek a hallucinogénekkel és az endogén hallucinogének szintjének megemelkedése, ahogy az emlősök törzsfejlődése egyre előrébb tör, annak tudhatóak be, hogy bár lassan, de mindinkább elkezdünk a képzeletre figyelni.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.